Sada hrnců Tefal, Delimano, Tescoma, Berghoff či Zepter: Které hrnce jsou nejlepší?

Bez sady hrnců se v kuchyni nepohnete. Při jejich výběru vsaďte na kvalitu a vybírejte nejen podle ceny, ale i značky. Které sady jsou nejlepší a nezklamou?

Sada hrnců do kuchyně

Dnes jsou na trhu sady hrnců od různých výrobců a v různých cenových relacích. Ne každý výrobce však nabídne také adekvátní kvalitu. Proč je sada hrnců nejlepší volbou a které koupě nebudete litovat? 

Oblíbené sady hrnců

Sada hrnců a její výhody

Sahali jste kdysi při koupi nádobí po různých barvách, veliostech a na výrobci vám příliš nezáleželo. Mnohé domácnosti jsou ještě dnes vybavené klasickými smaltovanými hrnci. Samozřejmě, i ty mají svoje výhody a na trhu je najdete stále. 

Kvalitní sada hrnců

Co se vám však nevyplácí, je koupě hrnců jednotlivě. Trendem je, když má kuchynské nádobí nějakou "uniformu." Jednoduše, nákup sady hrnců má nějakou strukturu. Zároveň máte jistotu, že sada zahrnuje všechno, co pro kvalitní vaření potřebujete. Od malého hrnce na vaření vajec až po hrnec na vaření nedělní polévky. Navíc koupě sady hrnců je výhodnější i z hlediska zatížení vašeho rozpočtu.

Proč si koupit moderní sadu hrnců?

  • Cenově výhodnější
  • Lepší kvalitativní vlastnosti
  • Všechny hrnce v jednom balení
  • Použijte na různé povrchy
  • Design

Druhy hrnců podle použitého materiálu

  • Smaltované hrnce – klasický materiál, který používá ještě mnoho dnešních domácností. Smalt je směs křemíku, přičemž tavením při 600 až 800 °C získavá podobnou strukturu jako sklo. Je velmi odolný, ale zároveň křehký na loupání povrchu po případném otlučení. Je zdravotně nezávadný, také má dobrou tepelnou vodivost.
  • Nerezové hrnce – nejrozšířenějším druhem materiálu je právě nerez. Ten je moderní už na první pohled. Sady nerezových hrnců jsou velmi oblíbené díky svým skvělým vlastnostem. Často jsou vybavené dvojitým až trojitým dnem, mají nepřilnavý povrch a i v případě připálenin se snadno udržují. Ačkoliv hůře drží teplo, velmi rychle se zahřívají. Jsou odolné vůči korozi i vůči nárazům.
  • Litinové hrnce – litina je vskutku vděčným materiálem, který je však dražší a hrnce jsou poměrně těžké. Víc se používají litinové pánve. Mají skvělou tepelnou vodivost i stabilitu. Perfektně odolávají prudkým změnám tepla. Je třeba se však o ně starat. Po vypálení před prvním použitím za použití oleje a jeho přepalování se vytvoří přirozená nepřilnavá vrstva. Litinu je dobré udržovat mírně mastnou. Lépe tak odolává korozi.
  • Měděné hrnce – dnes už na ústupu, přestože mají dobré tepelné vlastnosti. Nádobí je náročné na údržbu, nesmí do myčky nádobí a navíc je poměrně drahé. Oproti konkurenci ničím nevyniká.
  • Keramické hrnce – keramické sady hrnců byste zřejmě hledali marně. Maximálně sadu kastrolů a pánví. Povrch je přirozeně nepřilnavý a trvanlivý. Rozhodně ale nevydrží věčně. Povrch je každým použitím citlivější a při narušení struktury ztrácí svoje kvalitativní vlastnosti.
  • Titanové hrnce – nebýt tak drahými, má je každý. Povrch je odolný, má vynikající tepelné vlastnosti, odolává prudkým změnám tepla a také je vhodný i do trouby. Odrazuje však vysoká cena. Známý je set hrnců Stone Legend, který je tvořený kombinací titanových, kamenných a měděných částeček a patří mezi absolutní špičku.
  • Hrnce s teflonovým povrchem – teflon je pro mnohé znakem toho, že se nikdy nic nepřipálí. Vězte však, že teflon je velmi citlivý materiál a je třeba mu věnovat zvýšenou péči. Při narušení celistvosti je teflon prakticky neúčinný. Při teplotě nad 260 °C se navíc tvoří karcinogenní látky. V teflonu byste neměli připravovat smažené pokrmy!

Vybíráme z katalogu

Pozrite si viac produktov z kategórie hrnce

Druhy hrnců podle tepelných zdrojů

Záleží na tom, na jaký druh výhřevné plochy jsou hrnce určené:

  • Sklokeramická deska
  • Elektrická indukční deska
  • Plynový sporák

Výrobce by měl udávat i informace, zda je hrnec vhodný do troubyŽádný plast není tak odolný, aby odolal teplotě v troubě. Hrnce s plastovými úchyty do trouby nikdy nedávejte.

Ověření a populární výrobci

Na trhu s hrnci existují desítky, možná až stovky výrobců hrnců, kteří vyhlašují, že právě ty jejich jsou nejlepší volbou. Sáhněte po ověřených výrobcích. Nejčastější volbou a zlatou střední cestou jsou hrnce Tescoma. Nabízejí množství alternativ, ze kterých si určitě budete umět vybrat.

Sada hrnců s pánví

Mezi oblíbené značky patří Tefal, DelimanoZepter nebo Begrhoff, kteří však patří do vyšší cenové kategorie, kvalitativní parametry však splňují na jedničku.

Kdo vám zaručí kvalitu kuchyňského nádobí víc, než skutečný kuchař? Sady hrnců Twin Classic Pihlreich Selection Zwilling nebo značka hrnců Ballarini, jejichž tváří je i Gordon Ramsay, jsou zárukou kvality, protože se pod ně podepsal i skutečný mistr svého řemesla.

Zobrazit produkty v kategorií:

Autor článku

Denis Ruščák

Spolehlivost, kreativita, respekt a chuť na sobě neustále pracovat je správný recept, jak si získat čtenáře a zároveň pokračovat. Už od dob střední...


Přidat komentář




Publikováno dne: 19.03.2019
Hodnocení článku:
(88%)