Parkside nářadí z Lidlu – co říkají recenze a zkušenosti

Při nabídce příliš levných výrobků většina z nás zbystří pozornost v očekávání, že výrobek bude oproti konkurenci méně kvalitní či spolehlivý. Stejné je to i u nářadí značky Parkside, které můžete koupit v prodejnách německého řetězce Lidl.

Levné nářadí Parkside Lidl

Jsou ale tyto obavy na místě? Shrnuli jsme pro vás názory z recenzí na toto nářadí a přinášíme ucelený pohled užívatelů na něj.

Nářadí Parkside – privátní značka řetězce Lidl

Tak, jako jiné řetězce, i německý Lidl má několik svých tzv. privátních značek. Jsou to výrobky prakticky vyráběné za účelem prodeje pouze v tomto řetězci. Výraznou je značka Parkside, což je série ručního nářadí, určeného pro domácí mistry. Nejde tedy o výrobky určené pro profesionální použití a vysokou zátěž ve stolařských nebo zámečnických dílnách a na stavbách.

Distributorem nářadí značky Parkside (a také mnoha dalších privátních značek pro Lidl) je německá firma Kompernass. Co se týká výrobce, ten není dohledatelný, pravdou však je, že na první pohled je nářadí Parkside dost podobné nářadí hobby série značky Bosch. Možná i to je důvod, proč se v různých diskusích na internetu uvádí jako výrobce právě Bosch nebo Einhell.

Cena a dostupnost

Hlavní výhodou nářadí značky Parkside je nepochybně cena. Ne často je to ale tak, a proto je lepší, když si vždy cenu pro konkrétní model porovnáte s konkurencí. Tak např. cena 125 mm úhlové brusky Parkside bývá kolem 30 eur, přičemž mnohem lehčí a tišší 125 mm brusku japonského výrobce Makita seženete za cenu kolem 50 eur včetně praktického hliníkového kufříku. Za příplatek kolem 20 eur tedy získáte výrobek osvědčené značky. Některé modely nářadí, obzvlášť ty velmi často používané – jako už vzpomínaná úhlová bruska, se pravděpodobně víc vyplatí koupit od osvědčeného výrobce.

Balení nářadí Parkside Lidl

Nevýhodou výrobků Parkside je jejich sezónní dostupnost. V letácích Lidlu se objevují sice pravidelně, avšak pokaždé jde o jiné druhy nářadí. Stejné je to i s distribucí do jednotlivých prodejen, která se odvíjí od nabídky v letácích. Když si proto umíníte, že chcete koupit řekněme příklepové vrtací kladivo, musíte si počkat, až se objeví v letáku. Druhou možností je navštívit některou z větších prodejen řetězce, které mívají bohaté skladové zásoby, a zeptat se, zda nemají nějaké volné kusy na skladě.

Převládají také zkušenosti zákazníků, že i při uvedení letákové akce se zboží z menších prodejen rychle vyprodá a další kusy nebývají během trvání akce naskladňované.

Kvalita a trvanlivost

Ta je u různých modelů různá. Jednoduché modely jako vrtací kladiva nebo úhlové brusky jsou většinou bezproblémové. U složitějších zařízení, jako např. vysokotlaký čistič, se obvykle pokazí některá část – např. se zlomí část rukojeti pistole. U akumulátorového nářadí bývá zase problém s pocitově malou kapacitou akumulátorů proti konkurenci a také s jejich menší životností.

Co se týká výkonu (skutečného, ne toho elektrického na štítku přístroje), jsou výrobky Parkside subjektivně srovnatelné s konkurenčním hobby nářadím. Všeobecně jsou však často víc hlučné a těžší. Z hlediska trvanlivosti nejsou však výjimkou ani modely Parkside, které vydrží 5 a víc roků. Samozřejmě, je nutné brát do úvahy intenzitu jejich používání.

Reklamace a dostupnost náhradních dílů

Zkušenosti užívatelů nářadí Parkside s reklamacemi jsou velmi dobré. V prodejnách Lidl často mění toto nářadí přímo kus za kus (pokud je dostupné), což svědčí i o nastavení cenové a kvalitativní politiky u této značky, zkrátka se ho nevyplatí opravovat.

Horší je to však s pozáručním servisem, značkové servisy prakticky nejsou dostupné. Náhradní díly však nabízí distributor – firma Kompernass na prodej v Německu. Na území Německa nebo Rakouska je není problém doručit poštou. Pokud tedy máte známé v některé z těchto zemí, můžete to řešit přes ně. Faktem také je, že jednotlivé modely nářadí značka časem inovuje a snadno se tedy může stát, že některé díly na starší verzi vašeho nářadí jednoduše už neseženete.

Nejporuchovějšími součástmi ručního nářadí však bývají uhlíky elektromotoru a ložiska. Tyto díly jsou často univerzální a můžete se po nich poohlédnout i v servisech elektrospotřebičů či nářadí jiných značek.

Nezapomínejte na péči a údržbu

Tak jako pro nářadí jiné značky i pro Parkside platí, že byste ho měli udržovat v čistém stavu. Při některých činnostech vzniká hodně jemného prachu (řezání dřeva, oceli, drážkování do zdiva), který proniká dovnitř zařízení a zanáší rotor elektromotoru i jeho ložiska. Proto po každém použití prach z útrob nářadí vysajte vysavačem a tělo přetřete vlhkým hadrem. Nepochybně tak prodloužíte jeho životnost.

Autor článku

Michal Toma

Jsem technik tělem i duší. Odmalička mě bavilo rozebírat a skládat různé přístroje a zjišťovat, jak fungují. Podobně dokážu rozebrat na součástky i...


Komentáre

02/12/2019 21:00
Jindra Vavruška

Článek není datovaný, což je škoda, protože jeho stářím by se pak daly vysvětlit některé nepřesnosti. Takto lze jen konstatovat, že většina informací je nepravdivých. Nářadí Parkside lze kdykoliv koupit v eshopu Lidlu. Prodávají je i jiní prodejci, ale mnohdy i za dvojnásobně vyšší cenu než Lidl (nejspíš je kupují u Lidlu a pak přeprodávají...).

03/12/2019 13:47
Redakcia veselebydleni.cz

Dobrý deň.
Máte pravdu - tento článok je už trochu starší. Pokúsime sa ho zaktualizovať, aby v ňom neboli nepresnosti. Ďakujeme za upozornenie a prajeme pekný zvyšok dňa.

30/06/2020 13:43
Dan Švambera

nepovedlo se zaktualizovat, co? A toto není jediný případ, kdy mi zde na serveru chybí datum vypuštění článku. :(

30/06/2020 13:45
Redakcia TopByvanie.sk

Dobrý deň,
pri každom článku je dátum jeho uvedenia, tento konkrétne vyšiel 30. 6. 2019. Stačí prejsť na koniec článku, nájdete ho pod inšpiráciami.

30/06/2020 14:16
Dan Švambera

Aha! Děkuji pěkně, to mi zpětně celkem pomůže u ostatních i tohoto článku. :)


Přiznávám, že jakmile narazím na webové stránce na "doporučení" (ať už daného serveru, nebo vyloženě reklamy) anebo na "sdílej facebook") tak dále již neočekávám nic, co by se týkalo článku a nečtu.

16/04/2020 16:47
Karel Brachtel

Nevím jak starý je komentář o nářadí Parkside ale používám toto nářadí na dokončovací případně nové práce kolem domu a mám jen dobré zkušenosti.
Aku vrtačka na doma bez oriblémů , el.pila ocaska nebo ponorná okružní pila,přímočará pila jsou velmi dobré a můžou konkurovat i značkám jako je Bosch atd a v porovnání cen je nářadí z Lidlu i lepší.
Zničí se vše záleží jak se s nářadím zachází.
Významné značky už dávno nevyrábí takovou kvalitu jako dříve.Bohužel všichni potřebují zvyšovat obraty a proto nebudou už asi nikdy vyrábět natolik kvalitní stroj který by se vyplatilo třeba jen opravit.Potom se ale nemůžeme divit kolik odpadu se vyprodukuje a kolik se ho podaří recyklovat.

31/08/2020 19:00
David Vintr

Vážení, pokud se drobný prach zanesený v rotoru, ložiscích (nebo kdekoli v motoru) podaří odstranit vysavačem, musí jít o velmi, ale velmi silný vysavač nebo úžasně zkonstruované nářadí.... Protože ale nepředpokládám ani jedno, je dobré, pokud má vlastník (jakéhokoli nářadí) možnost čistit vnitřek stroje vyfoukat pomocí kompresorů a ofukovací pistolí. Před tím je dobré odstranit dobře odmontovatelmé kryty....Tak ať se daří. D.V. elektromechanik ve výslužbě.

11/10/2020 11:43
Ladislav Slunečko

Zdravím,prosím vás ,neví někdo ,jestli Parkside prodává pro jejich Aku pilu ocasku,demoliční řezací plátek?

27/11/2020 22:07
Rafael


Zdravím,tak ja mám od Parkside z Lidlu už všeličo a pre bežne použitie v domácnosti 100% akú kosačka 2 roky každý týždeň bez problémov normálny trávnik pekne pokosi akú náradie maflik,uhlová brúska bez problémová priamočiara pila kladiem sňou plávajúce radosť robiť.Tiež som uvažoval do čoho ísť ale pomer cena/výkon slušná a teraz s E-shopom žiaden problém. Dokonca aj menšia akú šikovný pomocník a to má 6 rokov a bezproblémové ide pekne nič nepretača nebúcha takže u mňa maximálna spokojnosť na prace okolo domácnosti firmy a sem tam nieakej prace.

27/12/2020 08:58
Jano

Veľmi pekne prosím o radu, kde by sa ešte dala zohnať AKU batéria 18 V na skrutkovač PARKSIDE, alebo aký iný zdroj by sa dal použiť! Mám 20 V aj iné napájané zo siete káblom, ale je mi ľúto že je funkčná a len tam leží. Prípadne či niekto nemá skúsenosti s čínskym adaptérom na úpravu 20 V AKU na 18 V. (Adaptér)
Ďakujem za akýkoľvek typ! Pekný deň z pod Vysokých Tatier želá Jano

03/01/2021 11:23
Martin

Dobry den, clanek jsem ani nedocetl, protoze neni zcela pravdivy, co se tyka kvality a vydrze akumulatoru.
Mam od Parksidu veskere rucni aku i el. naradi co potrebuju a nic nez super rict nemohu. Mam aku sroubovak stary 4 roky, postavil jsem s nim celou chatu drevostavbu, cele to odmakal a stale drzi, zadna reklamace, zadna porucha, a akumulator je stale v pohode a udrzi si kapacitu i kdyz jej treba pul roku nepouzivam, jen prijdu a pracuju.
Ostatni naradi pouzivam dost casto a take zadny problem. Za tak malo penez, je to opravdu hoooodne muziky.

13/01/2021 08:11
Vladimír

Dobrý den,
vlastním elektrický hoblík PARKSIDE K3131, s kterým jsem byl doposud maximálně spokojen. Abych mohl s tímto nástrojem i nadále pracovat sháním plastový ozubený řemen délky 290 mm a šířky 18 mm.
Nevíte, kde by se tento plastový ozubený řemen nechal sehnat či objednat?
Děkuji předem za jakoukoliv nabídku.

19/01/2021 09:13
Patrik Vyška

Nevím kam všichni chodíte na názor, že PARKSIDE je dobrá značka. Vše co jsem zakoupil, již nefunguje. Naposledy jsem zakoupil aku brusku a její životnost max. 20 minut .Rozhodně Vám tuto značku nedoporučuji Pěkný den Patrik

14/02/2021 23:48
Jarda

Já nevím, ale Aku šroubovák mám 5 let, dělám s ním pořád a dost velké projekty. Baterie drží jak čert, úhlová bruska dostává zabrat opravdu dost a opravdu jí nešetřím. Řežu i betonové dlaždice, multifunkce, přímočarka, horní frézka, oscilační bruska......... Nemám jediný problém.

06/04/2021 06:41
Martin

Tak asi ze zkusenosti... No jde o to, ze pokud budu mit fungujici firmu,tak nebudu mit problem koupit si neco od Hilti nebo Milw. Ale pokud budu potrebovat doma sesroubovat skrin (pokud budu mit na naradi od Hilti nebudu si doma montovat skrin,to budou delat jiny :-D ) tak Parkside je uplne dostacujici. Take mam akusroubovak 12V starej a kdyby neodesla baterka (ktera se da repasovat) tak jeste funguje a to dostaval obcas docela kour.Minulej rok sem poridil novej 20V a ten uz ma za sebou pokladku podlahy a vyrobu pracovniho stolu.Na druhou stranu sds sekaci kladivo uz odeslo druhy - vzdy pri vrtani dutym vrtakem 68mm na zasuvky. Takze naprd prevodovka. Tak sem zainvestoval do Bosche.Ja rekonstruuju svepomoci dum a penize radsi dam do materialu,protoze na nakup naradi za mega fakt nemam v rozpoctu prostor - uz takhle vse co si clovek musi koupit stoji rachejtle. Takze asi tak k tomu co si kdo ma kupovat. Me by zajimalo co maj ty radilci doma a co s tim delaj.

11/09/2021 15:14
Petr Parksid

Taky mi pracovala jen asi 20min. Budu reklamovat. ach jo.

02/05/2021 00:08
Jaroslav

Také jsem s nářadím Parkside spokojený. Až na lepící tavnou pistoli. Ne přímo na ni, ale na dodávku náhradních tavných tyčinek. Ty původní, ještě přiložené k výrobku, a pak jsem je jednou i koupil v obchodě, byly bez problémů. Teď jsou ale k dispozici asi od jiného výrobce, jsou z jiné hmoty, takové "mastné", ale hlavně, mají o 0,6 mm menší průměr. Takže je podavač pistole nepodává a při tlačení rukou (velmi nepohodlné) roztavená hmota vytéká i zpět z tavné pícky. Veškerá korespondence s Lidlem je bezvýsledná - jiné tyčinky nejsou a dle dodavatele náhradních dílů jsou tyto vyhovující. Že vyhovující nejsou nikdo nechce vidět!
Takže co dělat? Koupit novou pistioli??

09/06/2021 17:28
Miroslav FoniokNemam

Nemám s Lidem dobré skutečnosti protože výrobky které snad nejsou už v prodeji nedaji se koupit což mě dost vytočilo, například plastové nože do aku, sekačky nebo hřeby do vzduchové sponkovacky. Je mi to líto ale příště si už u Vás už žádné nářadí nekoupím!

12/12/2021 07:35
Petr

Bohužel kvalita šla pěkně do háje. Že 4 věci co jsem si koupil jsem musel po 14 dnech 3 reklamovat a tu poslední jsem ještě míč nepoužíval ( pouze vyzkoušel).
Tak se teprve ukáže. Dříve tomu tak nebylo.

17/01/2022 14:46
Chosee

Zakoupil jsem pred rokem aku el.pilu na odvetvovani pouzil jsem ji 2× dal nabit a malem jsme vyhoreli nabijecka se rozehrala tak ze nesla udrzet okamzite jsem vsechno vratil.kamarad zakoupil oscilacni brusku 20 v akumulator 5× pouzil a batetie jiz nelze dobit.podle meho nazoru jsou to normalni hracky a ne naradi co se tyce aku programu rozhodne nedoporucuji!!!

04/02/2022 22:56
Kiksfix

Nebrat. Víc k tomu nejde říct. Že třeba vyrobeno v Německu. To už je regulerní blouznění. Jsem v nějakém pomatení mysli koupil v OBI svěrák LUX. Všude žvásty o Německu a zespodu mikropísmem vyrobeno v Indii, což jsem ale našel, až jsem to rozbalil a zjistil, že je to použitelné nanejvýš jako kotva ke kánoi. Naštěstí mi vrátili peníze, přidal jsem 400 a koupil YORK.

16/02/2022 07:17
PetrN

Parkside? Bourací kladivo koupené ve frcu vydrželo 2 roky a odešly uhlíky a bohužel s nimi kotva. Koupil jsem nástupnický model. Odešla převodovka hned při prvním vrtání do zdi. Vratili prachy, mašinu mi nechali. Tak jsem ji rozebral. V převodovce totálně očesaný zuby, nejspíš konstrukční vada, protože to samý se stalo dvěma známým. Kotva naštěstí seděla do starého stroje. Ten zatím chodí. Fréza do zdi. Při prvnim použití mně "povodila" po zdi. Proč? Protože má obráceně otàčky, než má takový stroj mít!!! No nic, tahal jsem ji pozpátku. Neustálé ucpávání odsávacího otvoru vyřešilo vyřezání nesmyslně umístěného sloupku vnitřkem hrdla. Po vyfrézování asi 50m drážky se z ní zahulilo a byl klid. Jediné, co mě u Parkside překvapilo, byla akusvítilna. Po nabití se sice sama během tří dnů vybije, aniž by svítila, ale když jsem ji nabil a okamûitě použil, vydržela na snížený svit svítit 13!!!! hodin. Stejně však od Parkside už nikdy nic. Kvalita šla do kopru a zničili si renomé, dříve solidní.

16/02/2022 16:01
Jan Procházka

Koupil jsem v listopadu 21 aku.řetezovou pilu .pracovala celkem dobře . Nikdy jsem neřezal tak dlouho abych vybil Aku,nebo pilu více zahřál. Přesto po 4. použití klekla. Jsem presvedcen ,že došlo k poškození uhlíků. Pilu jsem vozil terénem na vozíku cestou necestou. Víte někdo jak uhlíky vyměnit?

18/05/2022 10:08
luboš vyskot

Dva ruzné aku sroubováky po krátkém používání na chatě odešly. Jeden uspěšně vyreklamován, druhý v reklamaci. Moc nedoporučuji.

27/05/2022 13:20
Jan Procházka

K Aku pile parkside!Rozhodl jsem se po neplodné komunikaci se servisem obětovat záruku a podívat se na problém sám. A ejhle motor v pořádku ,ale odešla spouštěcí elektronika. Po zjištění ceny nového dílu mě padl do oka spouštěč z bývalé Aku vrtačky.Trocha pilování,trocha letování,spousta šroubování a milá pila zase šlape.zatim jsem pořezal kubík švestky.

Přidat komentář


Vzhlédnite také naše inspirace

Bílá ložnice - Ideální barva pro čistou mysl Bílá ložnice - Ideální barva pro čistou mysl

Bílá v ložnici? Určitě jí výběrem neuděláte krok vedle. Bílá je barvou čistoty, evokuje svěžest, vysoké hodnoty a ideály. Viz naše fotoinšpirácie.

Rozloučení se svobodou - výzdoba, dekorace, inspirace Rozloučení se svobodou - výzdoba, dekorace, inspirace

Čeká vaši kamarádku tento rok svatba? Připravte jí rozloučenou se svobodou, na kterou nezapomene!

Verandy a terasy – příjemný prostor pro setkávání se s přáteli Verandy a terasy – příjemný prostor pro setkávání se s přáteli

Veranda či terasa je snem pravděpodobně každého, kdo by chtěl bydlet v domě. Je to prostor, kde si můžete na čerstvém vzduchu posedět s rodinou či přáteli.



Publikováno dne: 30.06.2019
Hodnocení článku:
(88.8%)

V této kategorii najdete i:

Jaký detektor kovu a kabelů / elektrického vedení ve stěně pod omítkou? Nejlevnější není nejlepšíJaký detektor kovu a kabelů / elektrického vedení ve stěně pod omítkou? Nejlevnější není nejlepší

Detektor kovu a kabelů je užitečná věcička nelen pro všechny elektrikáře, mistry a kutily, ale i pro ty, kteří se rozhodli svépomocí zrekonstruovat byt. Víte, jak ho vybrat?

Ohlášení přestavby bytového jádra – postup, vzorOhlášení přestavby bytového jádra – postup, vzor

Připravili jsme pro vás postup, jak co nejrychleji a nejlépe vyřídit všechna povolení, která na přestavbu bytového jádra potřebujete.

Domácí udírna – jaké jsou možnosti? Udicí pistole, elektrická, balkónová udírnaDomácí udírna – jaké jsou možnosti? Udicí pistole, elektrická, balkónová udírna

Zatímco v minulosti byla domácí udírna běžnou výbavou domácnosti, postupně šlo uzení do pozadí. S nejnějšími způsoby domácího uzení nabírá tento proces opět na popularitě.